Invisalign i Stockholm – en guide till raka tänder

08 september 2023
Maja Bergman Lindberg

editorial

Om du har tröttnat på dina sneda tänder och vill ha ett vackert leende, kan Invisalign vara rätt lösning för dig. Invisalign är en avancerad tandregleringsteknik som använder genomskinliga plattor för att korrigera tandställning utan synliga metalliska delar. I den här artikeln tittar vi närmare på vad som krävs för en lyckad Invisalign-behandling i Stockholm.

Vad är Invisalign?

Invisalign är en tandregleringsteknik som använder sig av genomskinliga plattor istället för traditionella tandställningar. Plattorna är gjorda av ett mjukt, skönt material som är skräddarsytt efter dina tänder för att korrigera ojämnheter. Du byter plattorna med jämna mellanrum och din tandställning justeras successivt tills dina tänder har rätt position. Invisalign är en populär lösning eftersom du kan äta vad du vill, ta bort apparaten för kortare perioder när det behövs och du slipper också synliga metalliska delar.

invisalign stockholm

Vad kostar det?

Kostnaden för Invisalign-behandlingar varierar från fall till fall. Faktorer som påverkar priset inkluderar antalet veckor eller månader som behandlingen pågår, svårighetsgraden av tandställningen samt klinikens prissättning i Stockholm. Generellt sett kan priset för hela Invisalign-behandlingen i Stockholm variera mellan 25 000 och 40 000 kronor.

Så lång tid tar en Invisalign-behandling i Stockholm

En typisk Invisalign-behandling tar mellan 6 och 18 månader, beroende på hur omfattande tandställningen är. Dock kan tiden variera, då varje behandling är skräddarsydd efter patientens tänder. Under besöket hos tandläkaren tar en tekniker avtryck av dina tänder, och med hjälp av 3D teknik skapas en digital modell av dina tänder. Detta används sedan för att skapa en behandlingsplan som visar hur dina tänder successivt kommer att flyttas. För att se till att behandlingen går som planerat är det viktigt att byta ut plattorna varje vecka eller varannan vecka. Din tandläkare kommer att följa upp att behandlingen går åt rätt håll under hela processen.

Sammanfattning

Invisalign är ett populärt och skonsamt alternativ till traditionella tandställningar, och ger en möjlighet till ett vackert leende med raka tänder. För att få bästa resultat är det viktigt att välja en erfaren klinik med specialiserade tandläkare. Priset för Invisalign-behandlingar i Stockholm varierar beroende på svårighetsgraden, men ligger vanligtvis mellan 25 000 och 40 000 kronor. Med en typisk behandlingstid på 6 till 18 månader är Invisalign en idealisk tandregleringsteknik för de som vill ha raka tänder på ett diskret sätt.

Fler nyheter